Tot ons groot verdriet is onze geliefde en gedreven voorzitter Bert Jonkergouw vrijdagochtend 20 december 2013 overleden.

De uitvaartmis werd gehouden op zaterdag 28 december in de St.Catharinakerk, waarna Bert werd begraven op de parochiebegraafplaats Sint Jan te Kaatsheuvel. Hij kreeg een warm en waardig afscheid, omringd door vele mensen.

Johan Meijer, die de viering voorging, begon met het voorlezen van een brief die Bert in de zomer had geschreven, toen het hem duidelijk was dat zijn krachten begonnen af te nemen. Met die brief bedankt hij zijn familie, zijn vele goede vrienden en alle anderen die hem zo tot steun – en plezier – waren geweest. In de Homilie sprak Johan over hoe Bert bij onze gemeenschap was gekomen en over de bijzonder band die zij met elkaar hadden gekregen. Anneloes van Kuijk, vice-voorzitter van de gemeenschap, vertelde hoe Bert een waardig voorzitter was geweest voor onze kapel: hij zag er streng op toe dat niemand iets tekort kwam en zich bij ons thuis kon voelen. Berts zoon Boy Jonkergouw schetste het beeld van Berts leven: zijn werk, zijn liefdes, zijn zware momenten – en hoe zijn gedrevenheid en zijn liefde voor onze gemeenschap zich daarmee had ontwikkeld.

Tijdens de eucharistie klonk het ‘Erbarme Dich’ uit de Matthäus Passion van Bach. Op Berts verzoek werden geen bloemen, kransen of kaarten meegegeven, maar konden mensen een vrijwillige bijdrage geven voor de goede doelen van de Johannes van Damascusgemeenschap.

28 december 2013