Een viering bijwonen

 

U bent van harte welkom om onze vieringen bij te wonen, of om eens rustig een kijkje te komen nemen. Onze kapel bevindt zich in de linkerzijbeuk van de Catharinakerk. Zodra de kerk open is, kunt u binnenlopen. Zie het overzicht met Vieringen voor datums en tijdstip van aanvang. Daarvóór leest de lector (lezer) het Derde Uur uit het Byzantijns getijdengebed.

Op de kast aan de linkerkant kunt u een aantal Liturgikons vinden, verdere informatie:

  • In het Liturgieblaadje ‘Deze Zondag’ staat het programma van de dag, met de wisselende gezangen en korte aankondigingen.
  • In het Byzantijns Liturgikon, het groene boekje, staat de hele liturgie uitgeschreven. Deze, plus het rode boekje met de Epistel- en Evangelielezingen kunt u tijdens de viering gebruiken.
  • U kunt een kaarsje kopen om aan te steken en in een van de houders te plaatsen.
  • U kunt een gebedsintentie schrijven: op briefjes kunt u de namen opschrijven van mensen die u wilt gedenken. Er zijn aparte briefjes voor de levenden en voor de overledenen. De namen zullen tijdens de viering allemaal worden opgelezen. U koopt dan ook een prosfora: deze broodjes verbeelden de gebedsintentie en worden tijdens de viering gedeeld. De prosfora’s zijn meteen uw gift; tijdens de viering wordt namelijk geen aparte collecte gehouden. Hieronder kunt u meer lezen over de prosfora’s.
  • U kunt een donatie doen in het ‘offerblok’.

Vervolgens neemt u plaats in de bankjes in het midden van de ruimte.

Op de meeste zondagen vieren we de Goddelijke Liturgie van Johannes Chrysostomus. Deze staat uitgeschreven in het Liturgikon.